Kato De Boeck en Flo Van Deuren winnen de Ensor voor Belofte van het Jaar met de steun van BNP Paribas Fortis

Sinds gisteren mogen regisseursduo Kato De Boeck en Flo Van Deuren ​ zichzelf Beloftes van het Jaar met de steun van BNP Paribas Fortis noemen.

Kato De Boeck en Flo Van Deuren
Kato De Boeck en Flo Van Deuren

Kato De Boeck is een Vlaamse regisseur en scenarist. Ze woont in Brussel en studeerde in 2018 af als filmregisseur op het RITCS. Haar autobiografische kortfilm Provence won meer dan 20 (inter)nationale prijzen waaronder de Ensor voor beste kortfilm en de prijs voor beste debuut.

Flo Van Deuren is een Vlaamse regisseur en scenarist. In 2018 studeerde ze af aan het RITCS te Brussel met haar kortfilm Bamboe die in 2019 zijn internationale première kende op het filmfestival van Cannes.

In 2020 bundelden ze hun krachten om samen het creatieve duo Floko Films te vormen. In 2021 maakten ze de kortfilm Echo, als onderdeel van de VRT-reeks Lockdown, die later dat jaar in internationale première ging op Canneseries 2021 en de studenten juryprijs won. Hun tweede project, de fictiereeks Roomies (Eén/VRT max) ging in nationale première op Film Fest Gent in 2022 en werd door De Standaard, De Morgen en De Knack benoemd tot Beste Vlaamse Fictiereeks van het jaar. 

Kato en Flo namen hun prijs ontroerd in ontvangst: "We zijn daar super blij mee natuurlijk. Wij gaan gewoon verder doen met wat wij aan het doen waren, dat is verhalen vertellen waarvan wij overtuigd zijn dat er een publiek voor is, recht uit ons hart"

 


#Ensors23 #DeEnsors @deensors

www.ensors.be

Volg De Ensors op Instagram - Facebook - Twitter - YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over De Ensors

De Ensor, genoemd naar James Ensor, is de belangrijkste filmprijs in Vlaanderen. De prijzen worden sinds 2010 jaarlijks toegekend door de leden van de Ensor Academie in verschillende categorieën en uitgereikt op de slotdag van het Filmfestival Oostende. De lange lijst van films die de jury de laatste jaren heeft mogen beoordelen geeft duidelijk aan dat de Vlaamse audiovisuele sector haar creatieve en productieve opmars verder zet. Naast de filmprijzen worden tijdens De Ensors ook prijzen voor de televisiesector uitgereikt.

Contact

Monacoplein 2 8400 Oostende

+32 59 502 500

[email protected]

www.ensors.be